Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zelfgemaakte speculaas

Aantal personen:

Ingrediënten

Voor circa 450 gr koekjes:
185 gr zelfrijzend bakmeel
85 gr donkere basterdsuiker
20 gr speculaaskruiden (eventueel ½ tl gemberpoeder)
snufje zout
120 gr koude boter
50 -100 gr blanke amandelen

Bereiden

Voeg 120 gr koude boter (in stukjes) toe en meng met de vingertoppen tot een kruimelige massa.
Kneed het mengsel daarna snel tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, circa 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vorm het deeg tot een rechthoekige lap van ½ -1 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het met een vork regelmatig in. Druk 50 -100 gr blanke amandelen in het deeg. Bak de speculaas in circa 25 minuten bruin en krokant in het midden van de oven. Laat de speculaas op een rooster afkoelen.

Je kunt ze ook van te voren uitsnijden of vormpjes gebruiken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bananen soesjes
Appeltaart, grootmoeders
Kwarktaart met appel
Zeeuwse bolussen (12 stuks)
Bananenflensjes met chocolade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes